Slipp dåligt mobilbatteri med powerbank

pexels-photo (3)Många har problemet med dålig batteritid på sina mobiltelefoner, eller så har du massor av applikationer som fullständigt äter upp ditt batteri. Det finns mobilmodeller med både bra och dålig batteritid. Vi berättar hur du laddar mobilen bäst och tar upp vikten av att ha en powerbank.

Om du skaffar en powerbank slipper du vara orolig för att batterierna plötsligt ska ta slut. Du kan även ladda dator och annat med den.

Powerbanken – räddaren i nöden

Idag finns det många ställen där du kan ladda din mobil även när du är på språng. Men vem har tid att stanna upp egentligen, ladda istället på språng med powerbank. Det finns massor med bra powerbanks på marknaden, i olika prisklasser. Det är en riktig räddare i nöden som alla borde ha i väskan! Men en annan sak som kan hjälpa är att ladda mobilen på rätt sätt. Många har som rutin att ladda mobilen vid läggdags, men det kan vara skadligt för mobilens batteri, skriver Café i en artikel. Detta för att mobilen ska laddas fullt, och sedan tas bort från laddaren., Att låta laddaren sitta i en hel natt sliter ut batteriet. Du kan också kolla om ditt batteri verkligen är dåligt, såhär skriver Macworld i en artikel:

”Öppna Inställningar -> Batteri och vänta tills den har laddat färdigt. Längst ner hittar du statistiken för hur många timmar du faktiskt har använt telefonen – både aktivt och i vänteläge.”

Jämför mobilers batteritider

I en artikel från Mobil.se kan man läsa om hur de jämför olika populära mobiler och hur de presterar i batteritid. Bland annat så tycker man i testet att iPhone 6S har riktigt dålig batteritid, speciellt vid hög belastning. Likaså LG G5. Det var många modeller som underpresterade, även när de sattes i energisparläge.