Reparera & återanvänd din telefon

Varje år verkar svensken slå föregående års konsumtionssiffror och detta gäller förmodligen också andra länder – i både Europa och resterande delar av världen. Att överkonsumtion har lett till ett stort överskott av produkter och att marknaden svämmar över råder inga tvivel om. Vart tar alla prylar egentligen vägen?

Funderar du på att sälja din mobiltelefon eller kanske rent av överväger att köpa en ny telefon begagnat? Då är du inte ensam. Allt fler väljer nämligen att köpa begagnat eller att reparera sina telefoner framför att spendera pengar på. Men en fråga som många nu undrar över är hur många prylar och saker det faktiskt rör sig om, och det är något som bland annat Dagens Nyheter försökt besvara genom att både undersöka detta och sedan kartlägga den begagnade prylarnas nya liv. Sedan ska inte glömmas att man även kan reparera sin telefon innan man ens köper ny, oavsett nyproducerat eller begagnat. I videon nedan videon syns hur Mobilplaneten reparerar en telefon så att kunden kan använda den i stället för att köpa en ny. Vill du göra samma? Klicka här för att komma direkt till deras hemsida.

Billigare och bättre för miljön

Varför köpa nytt när det finns ett minst lika stort utbud på begagnade produkter? I synnerhet när det gäller teknologiska apparater och utrustning, så som stationära datorer, mobiler, laptops och surfplattor – dessa är ofta mycket billigare att köpa begagnat än nytt. Vill man absolut ha den senaste mobilen och göra ett nyköp blir rådet att lämna in er gamla mobil och få lite pengar emellan. Detta kan tyckas självklart men enligt uppgifter lämnar endast en femtedel in sin gamla mobil när en ny inhandlas. Vilket varken är bra för miljön eller plånboken. Köper du en begagnad mobil så slår du två flugor i en smäll! Både plånboken och miljön kan dra nytta [här] av att välja att köpa senaste modellerna av mobiler begagnat.

Bidra till en bättre miljö

För varje produkt oavsett vilken som kan återanvändas, repareras och få en förlängd livslängd är en miljövinst. Detta gäller samtliga konsumtionsvaror och faktum är att mobilen är en av de produkterna som konsumenterna oftast väljer att byta ut eller köpa ny. Låt era gamla produkter få nytt liv genom att återvinnas, återlämnas eller återförsäljas!

Begagnat marknaden växer

Idag finns marknaden på andrahandsmobiler på nätet och i mobilbutiker runt hörnet. Antalet säljsidor om man slår på ämnet ”begagnad mobil” är otaliga och det kan vara en del att tänka på om man väljer att köpa begagnat. Köper man andrahandstelefon av privatperson, så begär kvitto och legitimation. Köper man genom mobilbutiker som säljer begagnat kan det vara bra att jämföra framförallt vilka garantier butiken ger vad det gäller funktion, batteri och skärm.