Reklamkuppens trafikskylt

Om man bor i Stockholm kan man möta en ny och ovanlig trafikskylt som talar om att här ska man vara uppmärksam på textande människor. En skylt av en reklambyrå som säkert inte får se dagsljus i så många dagar till.

3776452-serious-teenagers-on-smartphonesNu när varje individ har en smart telefon så är det enkelt att se att att vårt beteende har förändrats: från att sitta och ha dödtid till att alltid ha något att göra – även när vi promenerar längs stadens gator. Det var det, beteendet att människor inte kan slita sig från sina små skärmar och med det utgöra ett hot mot både sig själva och sina medmänniskor, som en reklamduo kom på det ”briljanta” idén att ta fram tre stycken skylda och placera ut på utvalda platser i Stockholm skriver Dagens media.

Stillar ett behov

Reklamkreatörerna hoppas att Trafikverket kommer att ta till sig av denna skyld och med det göra verklighet av den i en nära framtid. Dock menar dom att de som verkligen borde se skylten inte kommer att se den då de enbart ser mobilen. Men, kanske är detta helt fel taktik? Varför ska omgivningen anpassa sig för de textande självcentrerade människorna? Borde reklamduon inte gjort en skylt som visar på att det råder förbud från att plocka fram mobilen? För om man ska få ett samhälle där vi ser varandra så kanske man ska börja med att plocka ner telefonen och se varandra?

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur man tar hand om sin mobil, och att ta hand om den behöver vi verkligen så som de flesta av oss lever. Men kanske ska vi även fokusera på att ta hand om oss själva.