När mobilbatterierna tar slut

Något av de mest irriterande som kan hända med en smartphone är att batteriet laddar ur när man befinner sig lång ifrån ett eluttag. Turligt nog finns alternativa laddare och smarta knep för att få batteritiden att räcka längre.

9026983-battery-low-level-sign-icon-electricity-symbol-modern-ui-website-button

Den nya Iphone 6 har ett klent batteri enligt många, rapporterar dn.se. Telefonerna levereras med ett batteri med en kapacitet på 1 800 respektive 2 500 milli amperetimmar. Detta är visserligen en högre kapacitet än det batteri som följer med föregående Iphone modell, Iphone 5, men det är fortfarande för lite. Detta beror på att den nya modellen har en bättre bildupplösning och större skärm som drar mer ström än femman.

Köp portabelt batteri

Alla som har Iphone 6 får alltså räkna med att batteritiden inte är speciellt lång och det lär hända både en och annan gång att mobiltelefonen laddar ur vid ett dåligt tillfälle. Turligt nog finns portabla batterier och laddare att köpa, som man exempelvis kan ha med när man befinner sig på resande fot och batteriet börjar ta slut. Köp batteriladdare på din närmaste elektronikaffär eller klicka hem en från nätet. Vill du vara säker på att hitta just den batteriladdare du söker är den bästa hemsidan batteriexperten.com och på företagets facebook-sida kan du läsa mer om vad de erbjuder.

Tips för längre batteritid

Förutom att man kan ha en portabel batteriladdare med sig kan man ta till några andra knep för att få batteriet på telefonen att hålla längre. Exempelvis kan man dra ner ljusstyrkan på skärmen för att spara en del ström, skriver Metro. Man kan även stänga av bluetooth och det automatiska sökandet efter platstjänster eller wifi samt de pushnotiser man inte behöver. Man bör även hålla sig ifrån att slösurfa på Facebook eller Twitter eftersom de drar rejält med energi.