ID-skydda dig mot darknet

Det kan vara genom bluffsms eller falska mail, bedragarna skaffar sig nya metoder hela tiden. Allt fler drabbas av ID-bedrägerier. Identiteter är värdehandlingar på nätet och kan användas för att ta lån eller beställa saker i någon annans namn. Sedan finns också mörkare platser på internet, och där kan din identitet leva ett eget liv.

Det går inte att försäkra sig mot ID-kapningar, men du kan ID-skydda dig. https://www.mysafety.se/ erbjuder ID-skydd och kan också bevaka ditt ID åt dig. På det sättet har du någon som bevakar att din identitet inte lever sitt eget liv på internet, darknet och deepweb. De hjälper dig att bestrida om du får hem en faktura som gjorts i ditt namn och erbjuder ekonomisk ersättning för ekonomiska förluster vid en ID-kapning.

Internet är en fantastisk källa till information och till att knyta sociala kontakter och upprätthålla globala nätverk världen över. Vi sprider kunskap, information och idéer till alla världens hörn. För det mesta används internet till just detta. Tyvärr är det inte hela sanningen om detta system av nätverk.

I skuggorna av internet

Darknet kallar man en mörkare del av internet där det pågår handel om vapen, droger och andra hemskheter. I abcactionnews.com rapporterar man även om hur bedragare kapar folks ID för att sedan sälja själva handlingarna på darknet. Där kan ditt ID hamna om du har riktigt otur.

Ofta kommer ID-bedrägerierna i olika vågor. När larm har gått om bluff-sms och fejkade mails från myndigheter och företag brukar bedragarna ändra strategi, eftersom vi blir allt mer vaksamma. Nu vill bedragarna komma åt ditt bank ID och brukar ge dig att lämna dina uppgifter. Dessa uppgifter tar de sedan och laddar ner egna bank-ID till sina enheter utan att du märker det. Läs mer i aftonbladet.se.

Allt dåligt är inte heller förbehållet darknet. Näthat är något som allt fler börjar uppmärksamma. Det förekommer överallt på sociala forum och kan dra ner folk i personliga svårigheter som depression och socialfobi. Näthatet drabbar många som är aktiva på nätet, och det är en fördom att det bara är mellan ungdomar det förekommer. Det är också möjligt att försäkra sig mot skadeverkningarna på olika sätt. Skaffar du en bra näthatsförsäkring så får du en företrädare som bestrider alla skadeverkningar.