Hur tar du hand om din telefon?

Du älskar din telefon, det råder det säkerligen inga tvivel om. Men, vad svarar du på frågan om hur bra du tar hand om din telefon?

Vi är bra på att klaga på våra telefoner och vara besvikna: dem laddar ut för snabbt och är med det otroligt opålitliga. Men vi ställer oss sälla vad det kan bero på – om det beror på oss och att vi tar dåligt hand om dem.

Får telefonens perspektiv

Tänk såhär: hur mycket använder du din telefon? Bara det att det kommit ett begrepp i USA som heter ”the-pass-back-effect” att föräldrarna lämnar sina smartphones och surfplattor till sina barn för att ge underhållning visar på att elektroniken har en stor del av våra liv. Och det här med att det finns ett stort utbud av iPhone reparation både online och i fysiska butiker visar på att telefonerna är ömtåliga och behöver tas om hand. Så låt oss ta dig med på några meningar där din mobil ska få hålla lådan om hur det känns att ligga i din ficka eller vakna upp bredvid dig på morgonen.

Om mobilen kunde prata

Ja, om mobiler kunde prata så skulle nog många av dem gråta. Tänk dig följande: det första den möts av är ditt irriterande ansikte på morgonen då du försöker kväva den när det är du själv som programerat in en väckning. Efter det kanske mobilen blir slängd i sängen eller på soffan i väntan på att få åka ner i en väska tillsammans med nycklar och andra läskiga saker som rivs och sticks och som vill den illa. Du har säkerligen även glömt bort att verkligen stänga ner alla programmen, blåtanden och internetdelning så mobilen snabbare drar ut på ström, och sedan så laddar du den säkert ganska så sporadiskt för mer hinner du inte. Att den då blir ledsen och röd i slutet av dagen är inte mobilens fel, utan ditt. Men du skyller på mobilen men vill ändå att den ska göra sitt jobb och programerar in en ny väckning som om och om igen kommer att göra dig arg och irritera.