Håll koll på landningssidan

Om man jobbar med att göra hemsidor, antingen i sitt yrke eller som hobby, räcker det inte med att bara ha Camino installerat på sin dator. För att vara säker på att ha en fungerande landningssida, som ser bra ut i alla de vanliga webbläsarna som används, måste man pröva den i samtliga av dessa.

Det här innebär att man helst ska ta reda på hur sidan ser ut inte bara i Camino, utan även i Firefox, Chrome, Safari, Opera och framför allt i Internet Explorer. Att installera det sistnämnda på sin Mac tar emot inte bara emotionellt utan även tekniskt. Det lättaste sättet är nog att installera Windows, antingen på en partition av hårddisken skapad i Bootcamp, eller på en virtuell maskin skapad med Virtualbox. I Windows ingår Internet Explorer.

Om man dessutom skapar ett konto i Googles tjänst Analytics, och ger detta konto tillgång till sidans besöksdata, kan man se vilka webbläsare som ens besökare har använts sig av. När man vet vilken sökmotor som är vanligast kan man börja med att anpassa landningssidan så att den ser bra ut i den browsern. Sedan kan man gå vidare till nästa. För att undvika att de små förändringar man gör för att anpassa sidan till en webbläsare ställer till det för mycket för de som använder andra webbläsare bör man kolla sidan regelbundet, i samtliga av de webbläsare man arbetar med. Om man kör Windows, med Explorer, i Bootcamp blir det jobbigt att starta om datorn. Har man bara en dator är det därför bäst att installera Windows i Virtualbox.